Tuesday, May 28, 2013

Oliwa i oliwki Portucale



W smaku przyjemnie dominuje pikantna nuta nad lekką goryczką. Wyczuwalny miętowo-ziołowy posmak. Polecana szczególnie dla osób szukających oliw o wyrazistym charakterze! Najwyższa kategoria oliwy z oliwek uzyskanej w wyniku pierwszego tłoczenia na zimno i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

Na dnie butelki może tworzyć się naturalny osad. Przechowywać w temp. pokojowej, chronić przed żródłem światła.






Charakteryzuje się smakiem dojrzałych oliwek. Zaspokoi najbardziej wymagające podniebienia koneserów. Idealna dla osób szukających oliwy, która nie zmienia zdecydowanie smaku potraw. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek uzyskanej w wyniku pierwszego tłoczenia na zimno i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

Na dnie butelki może tworzyć się naturalny osad. Przechowywać w temp. pokojowej, chronić przed żródłem światła.



Składniki: oliwki, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, mleczan wapnia, kwas cytrynowy. Produkt może zawierać śladowe ilości łubinu jadalnego.

Wartość odżywcza na 20g produktu (10 oliwek) : wartość energetyczna 40kcal/ 168kj, białko 0,0g, węglowodany 1g, tłuszcze 4g, błonnik 0,8g, sód 390 mg


Produkt pasteryzowany. Nie zawiera glutenu. Wyprodukowano w Portugalii. Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od źródła światła. Raz otwarte opakowanie przechowywać w lodówce maksymalnie przez 15 dni. Dla zachowania swych właściwości oliwki powinny być zanurzone w zalewie..

No comments:

Post a Comment